Making a tattoo
akauntu_logo234.jpg

Jotta sinäkin voit keskittyä työhön, jota rakastat.

Akauntu Oy

Akauntun taustalta löytyy monipuolista osaamista ja yrittäjyyttäkin jo pidemmältä ajalta. Peeta ja Jenni Piiparinen aloittivat oman yrittäjäuransa vuonna 2013 kansainvälisen kaupan parissa. Kiinnostus taloushallintoon lähti alunperin yksinkertaisesti yrityksen tarpeesta. "Kokeilimme itse yrittäjinä useampaakin tilitoimistoa, emmekä kokeneet saavamme sellaista palvelua mitä tarvitsimme ja mistä maksoimme", Peeta muistelee ja lisää, että "valitettavan monet palveluntarjoajat menivät sieltä mistä aita on matalin eivätkä tarjonneet yrittäjälle sellaista tietoa ja tukea, mitä mielestämme hyvä tilitoimistosuhde voisi parhaimmillaan antaa. Työt tehtiin minimieffortilla, mutta laskut olivat kyllä jotain ihan muuta." Kuulostaako tutulta? 

 "Meillä oli varmasti huonoa tuuria, mutta tästä turhautumisesta se ajatus alun perin lähti, että mehän sitten opettelemme tekemään nämä asiat kokonaan itse ja me tehdään se kunnolla", Jenni naurahtaa ja jatkaa, "Nälkä kasvoi syödessä ja pian huomasimme, että tämä onkin se asia, johon me haluamme oikeasti sukeltaa. Ja kun tieto ja osaaminen kasvoi – me halusimme jakaa sitä myös toisten kanssa." 

Peeta ja Jenni ovat keskittyneet tarjoamaan taloushallinnon palveluja yrityksille ja yhdistyksille jo vuodesta 2018. Akauntu Oy:n tarina kuitenkin alkoi vasta kun myös Joonas Korhonen tuli mukaan joukkoon.

 

Peeta kuvailee Akauntu Oy:n syntyä näin "Syksyllä 2020 istuttiin saman pöydän ääressä Joonaksen kanssa ja juteltiin yleisesti alan tulevaisuudesta ja meidän unelmista kuinka haluaisimme kehittää työtämme. Joonas oli seuraillut työtämme niin asiakkaan kuin ystävän näkökulmasta ja toi keskusteluun paljon mielenkiintoisia ajatuksia ja näkökulmia." Tämä herätti ensimmäisen kerran ajatuksen siitä, kuinka hyvin kaikkien kolmen ajatukset ja arvot sopivat yhteen ja osaamisetkin täydensivät hienosti toisiaan. Toiminnan ihmisinä  pyörät laitettiin heti pyörimään ja muutama kuukausi myöhemmin, helmikuussa 2021, aloitti toimintansa Akauntu Oy.

Akauntu Oy group photo

Suhtautuipa taloushallintoon pakollisena pahana tai neutraalina velvoitteena, se kieltämättä vie helposti aikaa, energiaa ja välillä jopa hermojakin. Ja usein juuri nämä ovat niin yrittäjien kuin yhdistystoimijoiden tärkeimpiä resursseja. "Meille on tärkeää pitää huolta asiakkaistamme ja tarjota henkilökohtaista palvelua. Haluamme antaa aina tietoa ja tukea, josta on aidosti hyötyä ja pitää kynnyksen matalana kysymyksille. Meidän tehtävämme on kertoa taloudesta ymmärrettävästi - ei siis ole olemassa tyhmiä kysymyksiä", Joonas vannoo.

"Tiesin kokemuksesta kuinka hyvää palvelua Peeta ja Jenni ovat tarjonneet asiakkailleen. Tunsin, että mie voin tuoda Akauntuun omaa osaamistani tukemaan liiketoiminnan kasvua," Joonas kertoo ja lisää, että "kolmestaan meillä kaikilla on taas vähän parempi mahdollisuus keskittyä niihin tehtäviin, joista me nautimme ja joissa olemme hyviä. Ja sitä samaa haluamme tehdä asiakkaillemmekin. Kun asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän taloushallintonsa on hyvissä käsissä, he voivat kohdentaa energiansa asioihin, joista nauttivat enemmän."

Akauntu Oy rakentuu kolmen yrittäjän yhteiselle unelmalle tehdä työtä, jolla on merkitystä, josta voi nauttia ja olla ylpeä. ”Meille on tärkeää, että teemme työmme hyvin ja asiakkaalle läpinäkyvästi, myös hinnoittelun osalta. Tarjoamme asiakkaillemme kumppanuutta. On kaikkien osapuolien etu, että asiat sujuvat jouheasti", Joonas muistuttaa. "Akauntun toimisto sijaitsee Joensuussa (ja pian myös Kuopiossa), mutta sähköisen taloushallinnon ansiosta olemme käytännössä saatavilla täysin paikasta riippumatta. Töitä on tehty toimistolla, kotona, junassa ja jopa asuntoautossa. Matkustamme myös tarvittaessa mielellämme tapaamaan asiakasta kasvotusten (tietenkin vallitsevan tilanteen sallimissa puitteissa), koska kukapa ei tykkäisi perinteisistä roadtripeistä!"

Kaiken tän takana on nää tyypit:

 
Peeta Piiparinen

Peeta Piiparinen

Insinööritaustainen Peeta Piiparinen  teki pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa useissa eri tehtävissä, muun muassa tuotekehitysjohtajana. Hän on ollut mukana perustamassa useita yrityksiä, mutta myös  yhdistystoiminta on aina ollut lähellä Peetan sydäntä.

Peeta nauttii, kun saa pohdittavakseen jonkin haastavan talouspähkinän tai verotukseen liittyvän kysymyksen. Hän on tunnettu siitä, että lukee myös ne pienet printit eikä hyväksy käyttöehtoja lukematta niitä ensin. Vielä jonain päivänä Peeta haaveilee lisäävänsä sopimuspapereihin maininnan: ”jos oikeasti luit tämän, saat 50 euroa ottamalla yhteyttä minuun.” 

Peeta on sertifioitu Finago Procountor osaaja.

Joonas Korhonen

Joonas Korhonen

Yrittäjä, toimitusjohtaja

joonas.korhonen@akauntu.fi

Joonas Korhosen katse on usein vahvasti tulevaisuudessa ja hänen kiinnostuksensa painottuukin eniten juuri liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvun johtamiseen. 

 

Joonaksen tausta on pankkisektorilta myynnin sekä taustaprosessien tuotannon ja kehityksen puolelta. Joonasta on kuitenkin aina kiehtonut yrittäjyys ja hän on toiminut muun muassa nuorta yrittäjyyttä tukevan yhdistyksen hallituksessa.

Joonas nauttii työstä hallinnon, myynnin ja asiakkaiden parissa. Hän usein onkin töissä jossain muualla kuin toimistolla.

Jotkut kutsuvat tätä tilitoimistoarjen välttelyksi, Joonas kutsuu tätä toimitusjohtajuudeksi.

Jenni Piiparinen

Jenni Piiparinen

14-vuotiaana Jenni Piiparinen vaihtoi koulun valinnaisen kaupallisen aineen tähtitieteeseen ja vannoi, ettei hänestä ikinä tulisi mitään niin kuivaa kuin kirjanpitäjä. Jennillä on visuaalisen viestinnän taustaa, mutta kun hän perheyrityksen kautta antoi taloushallinnolle pikkusormensa, ala yllättäen veti mukaansa koko naisen. Kirjanpidossa Jenniä kiehtookin sen symmetria, rytmi ja järjestys. Ehkäpä juuri tästä syystä hän onkin yrityksen tarkkasilmäinen Columbo, kun pitää etsiä luvuista poikkeavuuksia. Jennin muita vahvuuksia ovat itsetuntemus, tulevaisuuden ennustaminen ja ratkaisevien elämänvalintojen pohtiminen Excelin ja InDesignin avulla.

Jenni on sertifioitu Finago Procountor osaaja.

 

tilitoimisto

Puhelin

044 012 5802

Sähköposti

konttori@akauntu.fi

Osoite 

Länsikatu 15

80110 Joensuu

Untitled-1.png

Kohta ollaan myös Kuopiossa!

Woman and Man riding bikes

ota yhteyttä

Asiani koskee
Mitäs tehdään?
arrow&v