akauntu_logo234.jpg

Jotta sinäkin voit keskittyä työhön, jota rakastat.

Image by Lara Far

Akauntun oppaat

Tältä sivulta voit ladata maksutta Akauntun yleisiä ohjeita, malleja ja muistilistoja. Huomioithan, etteivät nämä välttämättä sovellu sellaisenaan juuri sinun tapaukseesi. Näitä materiaaleja saat hyödyntää vapaasti omassa käytössäsi mutta muutosten tekeminen tai julkaiseminen uudelleen ilman lupaa on kielletty. Käyttöehdoista löytyy lisää tietoa täältä.

Skannaus- ja kuvausohjeet

Skannaus- ja kuvaamisohjeet

Kirjanpidon ja taloushallinnon kannalta on olennaista, että tositteet ja kuitit ovat selkeästi luettavissa ja niistä löytyvät kaikki tarvittavat tiedot. Vaikka kuvaaminen ja skannaaminen on varsin yksinkertaista hommaa, meillä on tähänkin muutamia hyviä vinkkejä. Vilkaise tästä, kuinka me opastamme asiakkaitamme Akauntulla.

Yleiset laskumerkintävaatimukset

Laskumerkintöjen yleiset vaatimukset

Laskumerkintöjen oikeellisuus on olennaista niin kirjanpidon kuin myös arvonlisäverotuksen näkökulmasta. Puutteelliset merkinnät eivät siis ainoastaan raasta kirjanpitäjän hermoja, vaan voivat myös estää verovähennysten saamista. Kannattaa siis tarkasti katsoa, mitä kaikkea laskulta tulisi selvitä.

Kevennetetyt laskumerkintävaatimukset

Laskumerkintöjen
kevennetyt vaatimukset

Joskus veron vähentämiseen riittävät kevyemmätkin merkinnät. Laskulla saa toki olla enemmän tietoa kuin laki edellyttää mutta tässä oppaassa mainitut asiat laskulta tai kuitilta on ainakin löydyttävä. Tsekkaa täältä milloin pääset vähän helpommalla laskun tai kuitin sisällön tarkistamisessa!