top of page

Akauntun oppaat

Tarjoamme kaikille verkkosivujemme vierailijoille maksuttomia oppaita yleisiin taloushallinnon tehtäviin, joihin yrittäjät ja yhdistysten vastuuhenkilöt usein törmäävät. 


Huomioithan materiaalin käyttöehdot. Huomioithan myös, etteivät oppaat välttämättä sovellu sellaisenaan juuri sinun tapaukseesi. Näitä materiaaleja saat hyödyntää vapaasti omassa käytössäsi, mutta muutosten tekeminen tai julkaiseminen uudelleen ilman lupaa on kielletty. 


Toivottavasti maksutta tarjoamamme aineisto on sinulle hyödyllistä! 

Skannaus- ja kuvausohjeet
Skannaus- ja
kuvaamisohjeet

Kirjanpidon ja taloushallinnon kannalta on olennaista, että tositteet ja kuitit ovat selkeästi luettavissa ja niistä löytyvät kaikki tarvittavat tiedot. Vaikka kuvaaminen ja skannaaminen on varsin yksinkertaista hommaa, meillä on tähänkin muutamia hyviä vinkkejä. Näin me opastamme omia asiakkaitamme.

Yleiset laskumerkintävaatimukset
Laskumerkintöjen
yleiset vaatimukset

Laskumerkintöjen oikeellisuus on olennaista niin kirjanpidon kuin myös arvonlisäverotuksen näkökulmasta. Puutteelliset merkinnät eivät siis ainoastaan raasta kirjanpitäjän hermoja, vaan voivat myös estää verovähennysten saamista. Kannattaa siis tarkasti katsoa, mitä kaikkea laskulta tulisi selvitä.

Kevennetetyt laskumerkintävaatimukset
Laskumerkintöjen
kevennetyt vaatimukset

Joskus veron vähentämiseen riittävät kevyemmätkin merkinnät. Laskulla saa toki olla enemmän tietoa kuin laki edellyttää mutta tässä oppaassa mainitut asiat laskulta tai kuitilta on ainakin löydyttävä. Tsekkaa täältä milloin pääset vähän helpommalla laskun tai kuitin sisällön tarkistamisessa!

bottom of page