top of page

Tilitoimisto
sujuvampaan arkeen

Akauntu Oy

Akauntun ydintä ovat tilitoimisto- ja asiantuntijapalvelut. Palvelemme pieniä yrityksiä ja yhdistyksiä ympäri Suomen sähköisen taloushallinnon puitteissa. Suurin osa asiakkaistamme ovat pieniä yhden tai muutaman yrittäjän osakeyhtiöitä, yhdistyksiä ja toiminimiyrittäjiä. Tarjoamme palveluja myös yksityisille työnantajille.

Akauntu on kahden yrittäjän tilitoimisto, jonka taustalta löytyy monipuolista osaamista. Peeta ja Jenni Piiparinen toimivat alun perin yrittäjinä kansainvälisen kaupan alan yrityksessä, jossa laadukkaan taloushallinnon kumppanin tarve oli kriittinen. "Kokeilimme itse yrittäjinä useampaakin tilitoimistoa, emmekä kokeneet saavamme sellaista palvelua mitä tarvitsimme ja mistä maksoimme", Peeta muistelee.  "Meillä oli varmasti huonoa tuuria, mutta tästä turhautumisesta se ajatus alun perin lähti, että mehän sitten opettelemme tekemään nämä asiat kokonaan itse ja me tehdään se kunnolla", Jenni naurahtaa ja jatkaa, "Nälkä kasvoi syödessä ja pian huomasimme, että tämä onkin se asia, johon me haluamme oikeasti sukeltaa."

Kiinnostus taloushallinnosta sai kouluttautumaan alalle. Palo yrittäjyyteen ja innostus alaa kohtaan houkutteli tilitoimistoyrittäjyyteen ja lopulta Akauntu Oy:n perustamiseen. Akauntu rakentuu unelmalle tehdä työtä, jolla on merkitystä, josta voi nauttia ja olla ylpeä. "Toimintamme perusajatuksena on olla enemmän kuin vain lakisääteiset velvollisuudet täyttävä kirjauspalvelu. Haluamme tehdä merkityksellistä työtä laadusta tinkimättä ja olla mukana auttamassa asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteitaan," Jenni tiivistää. 

Yrittäjät

Peeta Piiparinen

IMG_20210209_122354_edited3_round.png

Insinööritaustainen Peeta teki pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa useissa eri tehtävissä, muun muassa tuotekehitysjohtajana. Hän on ollut mukana perustamassa useita yrityksiä, mutta myös yhdistystoiminta on aina ollut lähellä Peetan sydäntä.


KLT-tutkinnon suorittanut Peeta nauttii, kun saa pohdittavakseen jonkin haastavan talouspähkinän tai verotukseen liittyvän kysymyksen. Kun kyse on esimerkiksi verosuunnittelusta, työoikeudellisesta neuvonnasta, yhdistys- tai yhtiöoikeuteen liittyvästä neuvonnasta, palvelu on lähtökohtaisesti Peetan heiniä. Peetan asiantuntemusta kannattaa hyödyntää, kun olet tekemässä yhtiön tai yhdistyksen kannalta merkittäviä sopimuksia. Hän voi auttaa jo ihan sopimuksen pienen printin sisällön avaamisessa mutta myös isommissa sopimusoikeudellisissa yksityiskohdissa. 


Peeta onkin tunnettu siitä, että lukee myös ne pienet printit eikä hyväksy käyttöehtoja lukematta niitä ensin. Vielä jonain päivänä Peeta haaveilee lisäävänsä sopimuspapereihin maininnan: ”jos oikeasti luit tämän, saat 50 euroa ottamalla yhteyttä minuun.” 

Jenni Piiparinen

IMG_20210209_124613_edited29_edited.png

Yleensä Jenni tekee Akauntun asiakkaiden päivittäistä kirjanpito- ja tilinpäätöstyötä, suunnittelee suuria Excelillä ja pyrkii parhaansa mukaan kansantajuistamaan alalle tyypillistä kapulakieltä. Pääasiassa Jennistä kuulee silloin kun hän metsästää puuttuvia tositteita, mutta Jenni tuottaa asiakkaillemme myös tärkeitä esitysmateriaaleja, oppaita ja asiakirjoja.


Jenni ei missään nimessä ole lapsuutensa unelma-ammatissa, sillä 14-vuotiaana hän vaihtoi koulun valinnaisen kaupallisen aineen tähtitieteeseen ja vannoi, ettei hänestä ikinä tulisi mitään niin kuivaa kuin kirjanpitäjä. Jennillä on visuaalisen viestinnän taustaa, mutta kun hän perheyrityksen kautta antoi taloushallinnolle pikkusormensa, ala yllättäen veti mukaansa koko naisen. Kirjanpidossa Jenniä kiehtookin sen symmetria, rytmi ja järjestys. Ehkäpä juuri tästä syystä hän onkin yrityksen tarkkasilmäinen Columbo, kun pitää etsiä luvuista poikkeavuuksia. Jennin muita vahvuuksia ovat itsetuntemus, tulevaisuuden ennustaminen ja ratkaisevien elämänvalintojen pohtiminen Excelin ja InDesignin avulla. 

Toimintaperiaatteet

Akauntu tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisella, ennustettavalla ja läpinäkyvällä tavalla tuotettuja korkealaatuisia taloushallinnon palveluita. Sähköinen taloushallinto on jo tätä päivää ja rohkaisemme asiakkaitamme siirtymään kohti digitaalista taloushallintoa, jolloin tietojen käsin syöttämisestä voidaan luopua kokonaan. Kun opimme tuntemaan asiakkaamme, luomme selkeät käytännöt ja tarjoamme ennustettavaa pakettihinnoittelua. Huolehdimme osaamisestamme kouluttautumalla jatkuvasti ja seuraamme työmme laatua. Suosittelemme ensisijaisesti yhteiskäyttöistä ohjelmistoa tukemaan läpinäkyvyyttä. Haluamme viestiä asiakkaillemme sekä muille sidosryhmillemme avoimesti.

Toimintaperiaate

Ennustettavuus

Selkeät käytännöt

Pakettihinnoittelu

Nykyaikaiset palvelut

Sähköinen taloushallinto

Automatiikan hyödyntäminen

Korkea laatu

Sisäinen laadunvarmistus

Jatkuva kouluttautuminen

Läpinäkyvyys

Yhteiskäyttöinen järjestelmä

Avoin viestintä

Akauntu logo

Jätä yhteydenottopyyntö

lomakkeella

Lähesty sähköpostilla

myynti@akauntu.fi

Pirauttele puhelimella

044 012 5802

 

Yllätä kirjepostilla

Akauntu Oy

Länsikatu 18

80110 Joensuu

Varaa maksuton

etätapaaminen

pistäppä viesti

niin myö otetaan piakkoin yhteyttä!

* Pakollinen

Yhteystiedot
bottom of page