Soita
044 012 5802
Kerromme
mielellämme
lisää.

KEITÄ ME OLEMME?

Yrittäjinä yrittäjille

Akauntu on Joensuussa sijaitseva kahden yrittäjän tilitoimisto, joka tarjoaa yrityksille ja yhdistyksille tyypillisten talouspalvelujen lisäksi koulutusta ja konsultointia sekä mm. graafista suunnittelua.

Vuonna 2013 Peeta perusti ensimmäisen yrityksensä Jentafon Oy:n valmistamaan Bluetooth-headsetejä kuulokojeen ja sisäkorvaistutteen käyttäjille. Alunperin kiinnostus taloushallintoon lähti yksinkertaisesti tarpeesta. Kokeilimme itse yrittäjinä useampaakin tilitoimistoa, emmekä kokeneet saavamme sellaista palvelua mitä tarvitsimme ja mistä maksoimme. Monet palveluntarjoajat menivät sieltä mistä aita on matalin, eivätkä tarjonneet yrittäjälle sellaista tietoa ja tukea, mitä mielestämme hyvä tilitoimistosuhde voisi parhaimmillaan antaa. Työt tehtiin minimieffortilla, mutta laskut olivat kyllä jotain ihan muuta.

Tästä turhautumisesta se ajatus alun perin lähti – että mehän sitten opettelemme tekemään nämä asiat kokonaan itse. Nälkä kasvoi syödessä ja pian huomasimme, että tämä onkin se asia, johon me haluamme oikeasti sukeltaa. Ja kun tieto ja osaaminen kasvoi – me halusimme jakaa sitä myös toisten kanssa.

 

Aluksi teimme kirjanpitoa ja palkanlaskentaa muille yrityksille ja yhdistyksille aikaisemman liiketoimintamme ohessa mutta huomasimme kiinnostuksemme ja intohimomme siirtyneen selvästi enemmän juuri tähän tilitoimistotyöhön ja yrityspalveluihin. Sivutoiminimen Akauntu otimme käyttöön vuoden 2018 alussa ja nyt tästä on tulossa meidän päätoiminen työ ja unelma.

Akauntu mahdollistaa meille inspiroivan työalustan, jossa voimme toteuttaa rohkeasti kiinnostuksen kohteitamme ja tuoda siten asiakkaidemme käyttöön monipuolista osaamista ja tarjota oikeasti käytännönläheistä apua. Voisi sanoa, että toteutamme tässä työssä unelmiamme, jotta meidän asiakkaamme voisivat keskittyä omien unelmiensa toteuttamiseen. WIN-WIN, eikö totta? 

Peeta ja Jenni Piiparinen, Akauntu

Insinööritaustainen Peeta Piiparinen teki pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa useissa eri tehtävissä. Hän toimi muun muassa tuotekehitysjohtajana. Sittemmin Peeta on perustanut useita yrityksiä ja saanut erityisosaamista startup-yrityksistä,  niiden rahoituksesta sekä kansainvälisestä kaupasta pienien ja suurempien toimijoiden kanssa. 

Peetan intohimona ovat yrittäjyyden ja opiskelujen lisäksi hallitustyöskentely. Yhdistystoiminnan myötä yhdistyksien rahoitus ja avustuksien käytön raportointi on tullut Peetalle tutuksi. Tällä hetkellä hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteitä pääaineenaan laskentatoimi ja verotus.

  • Grey LinkedIn Icon

Akauntu

tilitoimisto

Puhelin

044 012 5802

Sähköposti

konttori@akauntu.fi

Osoite 

Länsikatu 15,

80110 Joensuu

Kun Jenni Piiparinen halusi perheyritykseen mukaan, hän opiskeli työn ohessa ensiksi sihteeriksi ja sen jälkeen taloshallinnon merkonomiksi. Jennillä on myös visuaalisen viestinnän taustaa. Kirjanpidossakin Jenniä kiehtoo  symmetria ja järjestys. Ehkäpä juuri tästä syystä Jenni onkin yrityksen tarkkasilmäinen Columbo, kun pitää etsiä poikkeavuuksia luvuissa. 

Akauntussa Jenni tekee taloushallinnon tehtävien ohessa myös graafisia töitä. Tämä vaihtelu virkistää ja tuo mukavaa tasapainoa työarkeen. Lisäksi Jenni opiskelee tällä hetkellä Karelia-ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, erikoistuen taloushallintoon.

  • Grey LinkedIn Icon

© 2020 by Akauntu

Evästekäytäntö

Puhelin: 044 012 5802 | Sähköposti: konttori@akauntu.fi

Y-tunnus: 2522539-6