Jotta sinäkin voit keskittyä työhön, jota rakastat.

Akauntun ydin on tilitoimisto- ja asiantuntijapalveluissa. Akauntun asiantuntijat voivat helpottaa arkeasi hoitamalla ne taloushallinnon osa-alueet, joihin sinun ei ole mielekästä käyttää aikaasi. Tarvittaessa Akauntu voi hoitaa puolestasi vaikka kaikki taloushallintoon liittyvät rutiinit. Meiltä saat apua myös tulevaisuuteen katsomiseen, kuten investoinnin kannattavuuslaskentaan, kassavirran ennustamiseen tai rullaavaan budjetointiin. Hyödynnä asiantuntemustamme myös avustushakemuksissa ja -raportoinnissa. 

Laadukkaat tilitoimistopalvelut yrityksille

Yrityksen taloushallinto sisältää aina vähintään lakisääteisen kirjanpidon laatimisen. Se on työtä, joka on vain tehtävä. Yrittäjän tai osakeyhtiön hallituksen vastuulla on huolehtia, että kirjanpito tulee tehtyä. Kokemuksesta kuitenkin tiedämme, että yrittäjän aika on arvokasta. Vaikka yrittäjän on tärkeää ymmärtää yhtiönsä ajantasainen taloustilanne kokonaisuutena, useimmiten esimerkiksi kirjanpidon tai arvonlisäverotuksen yksityiskohtien pohtimisen ja opiskelun sijasta yrittäjän aikaa kannattaa käyttää myynnin kasvattamiseen tai jopa ihan vain palautumiseen. 

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelu varmistaa, että lakisääteiset kirjanpitovelvoitteet, veroilmoitukset ja mahdollinen muu ulkoinen raportointi hoituu sujuvasti ja ajallaan. Meiltä saa palvelua myös sisäiseen laskentaan. Palvelut tuotetaan pääasiassa Procountor-ohjelmistoilla.


Laskutus vaatii huolellisuutta, koska laskut toimivat kirjanpidon tositteina sekä omassa että asiakkaasi kirjanpidossa. Erityisen tarkkana laskumerkintöjen kanssa on oltava arvonlisäverotukseen liittyvissä merkinnöissä.


Arvonlisäverotuksesta seuraa lukuisia velvoitteita ja aikarajoja useimmille yrityksille. Koska arvonlisävero on oma-aloitteinen vero, arvonlisävero ja vähennykset tulee laskea ja ilmoittaa ilman erillistä kehotusta. Autamme mielellämme arvonlisäverotukseen liittyvissä kysymyksissä.


Palkanlaskenta onnistuu myös erillisenä palveluna. Palveluun sisältyy palkkatietoilmoitus, työnantajan erillisilmoitus sekä niin sovittaessa maksatus ja palkkalaskelmien lähetys.


Konsultointi auttaa asiakkaitamme löytämään ratkaisuja ja toimintamalleja tavoitteiden asettamiseksi ja niiden saavuttamiseksi. Saat asiantuntijoiltamme tilanteeseesi räätälöityä neuvontaa. Lue lisää konsultoinnista ja muista Akauntun tarjoamista asiantuntijapalveluista.

Erityisosaamisena yhdistykset

Akauntulla on laaja osaaminen yhdistysten kirjanpidosta sekä pitkälti toistakymmentä vuotta kokemusta yhdistysten hallitustoiminnasta. Taloushallinnon peruspalveluiden lisäksi voimme auttaa monissa yhdistysoikeudellisissa kysymyksissä tai vaikkapa talousarvion laadinnassa. Tarvittaessa voimme myös osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokoukseen ja esitellä esimerkiksi tilinpäätöksen tai talousarvion. Avustushakemukset, avustuspäätöksen mukainen kirjanpito ja avustusten käytön raportointi on meille tuttua. Voimme olla avuksi näissä ja monissa muissa yhdistyksen taloushallintoon liittyvissä tehtävissä.

Yhdistyksissä usein riittää tekemistä ja vapaaehtoisten aika on arvokasta, joten sitä ei kannata tuhlata. Välillä yhdistystoiminnassa tuleekin vastaan tilanteita, joissa taloushallinnon ulkoistaminen säästäisi huomattavasti aikaa, energiaa ja hermoja. Kun yhdistyksenne taloushallinto on Akauntun asiantuntevassa hoidossa, vapaaehtoisten aikaa vapautuu yhdistyksen varsinaiseen toimintaan. 

 
Group Portrait of Friends_edited.jpg
esimerkki.png

3 yrittäjän osakeyhtiö

Keskimäärin 50 tositetta kuukaudessa

Vain kotimaan ostoja ja myyntejä

Oma-aloitteisten verojen

veroilmoitus kuukausittain

3 palkkalaskelmaa kuukaudessa

Esimerkkihinta:

alkaen 212 € / kk

Tilinpäätöksen ja tuloveroilmoituksen kanssa:

alkaen 254 € / kk

 

Miten Akauntun
palvelut 
toimii? 

1

Sinulle sopiva taloushallinnon palvelukokonaisuus

Suunnittelemme kanssasi arkeesi sopivat taloushallinnon käytännöt, tehtävänjaon ja muut yhteistyökuviot. Palvelumme hinta on aina läpinäkyvä ja reilu. Kuukausipaketteihin voi esimerkiksi sisällyttää tilinpäätöksen kustannuksia, jolloin ne eivät tule yllätyksenä.

Lue lisää Akauntun aloitusoppaasta

Taloushallintopalvelujen hinnoittelu

2

Palvelut tuotetaan asiakkaan Procountor-ympäristössä

Tiedon ja materiaalien toimittaminen on nopeaa ja vaivatonta Procountor -ohjelmistojen avulla. Procountor Solo ja Taloushallinto -ohjelmistojen avulla voit asiakkaana seurata oman toimintasi taloudellista tilannetta sekä kirjanpidon etenemistä. 

Lue miksi suosittelemme Procountor -ohjelmistoja

Entä jos et halua käyttää Procountoria

3

Selkeä työnjako ja kattavat ohjeistukset

Tarjoamme kattavat ohjeistukset esimerkiksi aineiston toimittamisesta, joten sinun ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan vastuitasi. Olemme saatavilla puhelimitse ja sähköpostitse. Tarvittaessa tapaamme mielellämme asiakkaitamme etänä tai paikan päällä.

Lue lisää Akauntun toimintaperiaatteista

Akauntun oppaat ja asiakirjapohjat

 
 

Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero. 

Akauntun hinnoittelu

Akauntun tilitoimistopalvelut jakautuvat perus- ja lisäpalveluihin. Peruspalvelut sisältävät taloushallinnossa tyypillisiä ja usein säännöllisesti toistuvia tapahtumia kuten juoksevaa kirjanpitoa, alv-käsittelyjä ja -ilmoituksia, palkanlaskentaa sekä tilinpäätöstyötä. Eli juuri sitä työtä mistä tilitoimiston arki yleensä pitkälti koostuu. 

Hinnoitteluumme vaikuttaa se, millä periaatteella Akauntun tarjoamat palvelut laskutetaan. Peruspalvelut laskutetaan yleensä tapahtumakohtaisesti, jolloin ne skaalautuvat liiketoimintasi kehityksen mukana samassa tahdissa. Lisäpalvelut taas perustuvat yleensä tuntityöhön ja niiden tehtävänä on usein joustavasti täydentää Akauntun peruspalveluja. Esimerkiksi kaikkia palvelutarpeita ei voida täysin ennustaa tai niistä ei olisi mielekästä maksaa kuukausittain, kun tarve ei ole jatkuva. Lisäpalveluilla helpotamme asiakkaamme arkea.

 
Happy Painter

Toimintasi mukaan luotu kiinteä pakettihinta

alk. 50 € / kk

Akauntulla arvostamme ennustettavuutta ja ymmärrämme, että asiakkaillemmekin on tärkeää ennustaa taloushallinnon kustannuksia. Siksi julkaisemme hinnastomme läpinäkyvästi verkkosivullamme. Tarjoamme myös asiakkaillemme mahdollisuutta hinnastoa edullisempiin kuukausipaketteihin. Silloin kokoamme yhdessä asiakkaan kanssa muun muassa liiketoiminnan laajuuden ja työmäärän perusteella kuukausittain toistuvan palvelupaketin edullisempaan pakettihintaan. Kuukausihintaan voidaan paketoida esimerkiksi palkkalaskelmia, ilmoituksia ja tilinpäätöstyötä, jolloin kustannukset jakautuvat ennustettavasti ja tasaisesti koko vuoden ajalle. 

Palvelukokonaisuus rakennetaan kunkin asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan yksilöllisesti. Palvelupakettia on helppo päivittää, jolloin palvelumme seuraavat toiminnan kasvua ja saat taloushallinnollesi aina parhaan hinnan. Hyvin liiketoimintaasi vastaava kiinteä pakettihinta on lähes aina edullisempi vaihtoehto kuin vastaavien palveluiden ostaminen tuntityönä tai ilman paketointia. 

Tarpeen mukaan mukautuvat palvelut

alk. 19 € / kk

Liiketoiminnan alussa saattaa olla vaikeaa arvioida, kuinka paljon kuukaudessa syntyy tositteita tai milloin esimerkiksi palkanlaskenta on mahdollista tehdä säännöllisesti. Palvelupakettiin sitoutuminen ei välttämättä tunnu silloin ajankohtaiselta ja täysin tapahtumien sekä työn määrästä riippuva hinnoittelu toimii muuttuvassa arjessa parhaiten. Peruspalveluja voidaan tehdä myös tuntiveloituksella, mutta työmäärään ja -aikaan perustuva tapahtumakohtainen hinnoittelumme on yleensä edullisempi vaihtoehto. 

Käytön mukaan mukautuvassa tosite- ja tuntiperusteissa hinnoittelussa maksat vain niistä palveluista, joita todella käytät. Hiljaisena kuukautena selviät edullisimmillaan vain 19 euron kuukausimaksulla, mutta esimerkiksi tilinpäätöksen valmistuttua lasku on luonnollisesti suurempi ison työkokonaisuuden valmistuttua. Yleensä kun liiketoiminta vakiintuu myös tositemäärät jossain määrin tasaantuvat ja palvelupaketin hyödyntäminen on edullisempi vaihtoehto. Paketti saattaa olla edullisempi vaihtoehto silloinkin, kun yrityksesi toiminta on sesonkiluonteista.

Kerro meille palvelutarpeistasi, niin laskemme mitä taloushallinto tulisi maksamaan eri hinnoitteluvaihtoehdoilla. Näin voit valita sinulle parhaiten sopivan hinnoittelumallin. 

 

Asiakas

Akauntu

Procountor

Palveluidemme lisäksi asiakkaamme tekevät oman tilauksen Procountor Taloushallinto tai Procountor Solo -ohjelmistosta.

 

Lue lisää Procountor -ohjelmistoista

Procountor Taloushallinnon hinnasto

Procountor Solon hinnasto

 

Procountor-asiakkuus ei ole välttämätöntä asiakkaille, joiden toiminta on vielä pienimuotoista. Lue lisää täältä.

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä sinulle parhaiten sopiva kokonaisuus.

Tilitoimistopalvelujen hinnasto

Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuutta paketoida peruspalvelujen säännöllisesti toistuvat tapahtumat edullisempaan pakettihintaan. Tämän hinnaston mukaisia veloituksia sovelletaan paketin ylittäviin palveluihin ja tilanteissa, joissa hinnasta ei ole muuta sovittu. Toteutuneeseen hintaan vaikuttavat myös palveluun sisällytettävien lisätöiden määrä, asiakkaan toimintatavat, asiakkaan tarpeesta johtuvat erityisaikataulut sekä -käytännöt.

 

Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero.