top of page

Tilitoimisto
sujuvampaan arkeen

Akauntun ydin on tilitoimisto- ja asiantuntijapalveluissa. Akauntun asiantuntijat voivat helpottaa arkeasi hoitamalla ne taloushallinnon osa-alueet, joihin sinun ei ole mielekästä käyttää aikaasi. Tarvittaessa Akauntu voi hoitaa puolestasi vaikka kaikki taloushallintoon liittyvät rutiinit. Meiltä saat apua myös tulevaisuuteen katsomiseen, kuten investoinnin kannattavuuslaskentaan, kassavirran ennustamiseen tai rullaavaan budjetointiin. Hyödynnä asiantuntemustamme myös avustushakemuksissa ja -raportoinnissa. 

Laadukkaat tilitoimistopalvelut yrityksille

Yrityksen taloushallinto sisältää aina vähintään lakisääteisen kirjanpidon laatimisen. Se on työtä, joka on vain tehtävä. Yrittäjän tai osakeyhtiön hallituksen vastuulla on huolehtia, että kirjanpito tulee tehtyä. Kokemuksesta kuitenkin tiedämme, että yrittäjän aika on arvokasta. Vaikka yrittäjän on tärkeää ymmärtää yhtiönsä ajantasainen taloustilanne kokonaisuutena, useimmiten esimerkiksi kirjanpidon tai arvonlisäverotuksen yksityiskohtien pohtimisen ja opiskelun sijasta yrittäjän aikaa kannattaa käyttää myynnin kasvattamiseen tai jopa ihan vain palautumiseen. 

Erityisosaamisena yhdistykset

Akauntulla on laaja osaaminen yhdistysten kirjanpidosta sekä pitkälti toistakymmentä vuotta kokemusta yhdistysten hallitustoiminnasta. Taloushallinnon peruspalveluiden lisäksi voimme auttaa monissa yhdistysoikeudellisissa kysymyksissä tai vaikkapa talousarvion laadinnassa. Tarvittaessa voimme myös osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokoukseen ja esitellä esimerkiksi tilinpäätöksen tai talousarvion. Avustushakemukset, avustuspäätöksen mukainen kirjanpito ja avustusten käytön raportointi on meille tuttua. Voimme olla avuksi näissä ja monissa muissa yhdistyksen taloushallintoon liittyvissä tehtävissä.

Yhdistyksissä usein riittää tekemistä ja vapaaehtoisten aika on arvokasta, joten sitä ei kannata tuhlata. Välillä yhdistystoiminnassa tuleekin vastaan tilanteita, joissa taloushallinnon ulkoistaminen säästäisi huomattavasti aikaa, energiaa ja hermoja. Kun yhdistyksenne taloushallinto on Akauntun asiantuntevassa hoidossa, vapaaehtoisten aikaa vapautuu yhdistyksen varsinaiseen toimintaan. 

Yhdistykset

Miten Akauntun
palvelut 
toimii? 

1

Sinulle sopiva taloushallinnon palvelukokonaisuus

Suunnittelemme kanssasi arkeesi sopivat taloushallinnon käytännöt, tehtävänjaon ja muut yhteistyökuviot. Palvelumme hinta on aina läpinäkyvä ja reilu. Kuukausipaketteihin voi esimerkiksi sisällyttää tilinpäätöksen kustannuksia, jolloin ne eivät tule yllätyksenä.

Lue lisää Akauntun aloitusoppaasta

Taloushallintopalvelujen hinnoittelu

2

Palvelut tuotetaan asiakkaan Procountor-ympäristössä

Tiedon ja materiaalien toimittaminen on nopeaa ja vaivatonta Procountor -ohjelmistojen avulla. Procountor Taloushallinto ja Solo -ohjelmistojen avulla voit asiakkaana seurata oman toimintasi taloudellista tilannetta sekä kirjanpidon etenemistä. 

Tutustu Procountor Taloushallintoon

Tutustu Procountor Soloon

3

Selkeä työnjako ja kattavat ohjeistukset

Tarjoamme kattavat ohjeistukset esimerkiksi aineiston toimittamisesta, joten sinun ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan vastuitasi. Olemme saatavilla puhelimitse ja sähköpostitse. Tarvittaessa tapaamme mielellämme asiakkaitamme etänä tai paikan päällä.

Lue lisää Akauntun toimintaperiaatteista

Akauntun oppaat ja asiakirjapohjat

prosessit

Monipuoliset asiantuntijapalvelut

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa on mielekästä ja kannattavaa käyttää yhteisön sisäisten resurssien sijaan ulkopuolista asiantuntijatukea. Akauntun yrittäjiltä löytyy runsaasti erityisosaamista sekä vahvaa asiantuntijuutta, jota tarjoamme myös erillisenä palveluna. Olipa ongelma pieni tai suuri, Akauntu pystyy tarjoamaan henkilökohtaista neuvontaa, tukea ja koulutusta erilaisissa vaativissakin tilanteissa. 

Asiantuntija
Working from Home
esimerkki.png
Etänä tai paikan päällä

Konsultointi

Saat meiltä apua muun muassa sopimusasioissa, yhtiöoikeudellisissa asioissa, verotukseen, yritysjärjestelyihin sekä -rahoitukseen liittyvissä asioissa sekä muutenkin liiketoiminnan kehittämisessä ja ohjauksessa. Asiantuntijuuttamme voi hyödyntää kaikissa liiketoimintasi eri vaiheissa. Kerro meille tarpeistasi ja katsotaan kuinka voimme olla avuksi.

Esimerkkejä asiantuntijapalveluistamme:

 • Yrityksen perustaminen

 • Yhtiömuodon muutos

 • Arvonlisäverotuksen erityiskysymykset

 • Sopimusoikeudellinen neuvonta

 • Yhdistysoikeudellinen neuvonta

 • Verosuunnittelu

 • Optimointi ja riskinhallinta

 • Kannattavuus ja hinnoittelu

 • Avustusraportointi

 • Taloushallinnon digitaaliset palvelut

 • Liiketoiminnan kehittäminen

bottom of page